emelie.jpg

Product Innovation Manager Emelie Grönsterwall

”Jag har aldrig varit på en arbetsplats där sammanhållningen mellan kollegorna är så stark.”

Emelie är Product Innovation Manager vid Midsona Sverige och hon är placerad i Malmö. I sin tjänst driver hon produktutvecklingen samt projektleder och koordinerar utvecklingsprojekt internt samt externt gentemot våra producenter som finns runt om i Europa. Hon har en civilingenjörsexamen inom kemiteknik från KTH i Stockholm.

Privat tränar hon på Friskis & Svettis och - i väntan på egen hund - försöker hon vara hundvakt så ofta hon kan. Vännerna är otroligt viktiga och Emelie är dessutom en hejare på att ordna fest.

Vilken bakgrund är lämplig för en sådan tjänst?

Förutom en civilingenjörsexamen inom kemiteknik från KTH i Stockholm, har jag erfarenhet från produktutveckling från ett kosmetikföretag som jag arbetade för innan jag kom till Midsona.

Hur hamnade du på Midsona?

Jag började på Midsona för sex år sedan som kvalitetsansvarig och jag hamnade här är egentligen en slump. När företaget jag arbetade för la ner sin verksamhet var jag på jakt efter ett nytt jobb. Jag upptäckte att Midsona hade behov av personal till sin kvalitetsavdelning och jag kände direkt att Midsona var rätt arbetsgivare för mig och att jag ville söka jobbet.

Efter två år fick jag chansen att byta tjänst och på så sätt bredda min kompetens, vilket jag nappade på.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Mitt arbete är väldigt varierande och när jag går till jobbet på morgonen kan jag aldrig förutse hur min arbetsdag ska se ut. Att vara drivande i arbetet att ta en idé fram till färdig produkt är otroligt givande. Jag blir så stolt när jag ser produkten jag utvecklat ute i butik. Mitt jobb är väldigt socialt och jag har dagligen kontakt med människor runt om Europa, något som är drivande för mig. 

Dessutom känner jag mig motiverad av Midsonas vision och mission. Jag upplever att jag i mitt dagliga arbete kan bidra till att göra det lättare för alla människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen. Jag styr till stor del vad våra produkter ska innehålla och väljer alltid ingredienser baserat på vetenskaplig fakta om vad som är hälsosamt.

Jag är också övertygad om att jag via alla de produkter jag varje år utvecklar bidrar till Midsonas vision om att vara ledande inom hälsa och välbefinnande.

Finns det inga utmaningar?

Eftersom Midsona arbetar med konsumentvaror så styrs vår marknad av trender och nya forskningsrön. Därför måste jag som produktutvecklare snabbt kunna utveckla nya produkter som motsvarar konsumenternas krav och önskemål. Det kan ibland vara en utmaning.

Hur är det att vara anställd på Midsona?

Jag har aldrig varit på en arbetsplats där sammanhållningen mellan kollegorna är så stark. Vi sitter i öppet kontorslandskap och jag tror att det bidrar till att alla känner sig inkluderade.