Lene-för-webben.jpg

Innovation & Quality Manager Foods Lene Iversen

”… jag gör om JFK:s bevingade ord till ”... ask not what Midsona can do for you, ask what you can do for Midsona...”, då jag upplever företaget som en mycket attraktiv arbetsplats med stor öppenhet.”

Lene Iversen arbetar i affärsområde Danmark med placering i Mariager på Jylland, där hennes formella titel är Innovation & Quality Manager, Food, dessutom med ett ben i Marketing och Kvalitet. Det innebär att hon har ett överordnat ansvar för kvalitet och säkerhet för livsmedel under varumärket Urtekram samt att hon driver utvecklingen av livsmedel under det varumärket. Utöver det har Lene ansvar för alla recept, PR-material och Urtekrams kokbok ”Mere smag – hver dag”. Hon har också uppdrag utanför affärsområde Danmark, t ex som medlem i koncernens hållbarhetsgrupp. Hon har personalansvar för 10 personer inom Kvalitet, Marketing och matsal.

Hon har en examen inom närings- och sundhetslära. Vidare är hon Food Architect och har en Mini MBA

Lene tycker mycket om fysisk aktivitet, allra helst löpning som är det bästa sättet att meditera och slappna av. Dessutom älskar hon att laga mat och lägger en hel del tid i köket med att trolla fram olika mäträtter. Hon tänker mycket på de stora sakerna i världen, som t ex vart mänskligheten är på väg och vad det är som driver den. Sist – men absolut inte minst – är hennes två tjejer hennes allra största hobby 

Hur länge har du varit anställd hos Midsona?

Jag blev anställd i Urtekram för cirka tio år sedan. Urtekram blev sen uppköpt av Midsona sommaren 2015. Det är egentligen min enda anställning sedan jag tog min examen och jag känner att jag har haft möjlighet att avancera och utveckla mina kompetenser här. Jag började en gång som kvalitetskoordinator, sen blev jag produktutvecklare och nu är jag anställd inom Marketing.

Varför valde du att börja arbeta i Urtekram?

Jag sökte mig dit för att jag kände att jag kunde identifiera mig med varumärket och dess värderingar. Jag ville ju arbeta med livsmedel, men kände att det skulle inte enbart vara ett jobb, utan något som kunde erbjuda mod, sundhet,  välbefinnande – överhuvudtaget att leva på ett alternativt sätt.

Då känns det som att du är motiverad av Midsonas mission och vision...?

Ja, jag är i allra högsta grad motiverad av missionen och visionen. Det var vad jag ville arbeta med och mina drömmar har på allra bästa sätt blivit uppfyllda och det är förstås därför jag fortfarande är kvar i företaget.

Jag har också haft möjlighet att växa med Urtekram och jag har inte en sekunds tvivel om att jag kommer att kunna växa med Midsona också. Jag trivs i en varierad vardag som hela tiden utvecklas och jag har inga problem med att vara utanför min bekvämlighetszon och det – tillsammans med flexibilitet, fackkunskaper och nyfikenhet – gör att jag tror att jag kommer att få spännande arbetsuppgifter även nu när vi är en del i Midsonakoncernen.

Vad är roligast med ditt jobb och finns det några utmaningar?

Möjligheten att vara en del i något större. Att ha inflytande på sin vardag. Samt att det är inte en dag som är lik den andra.

Vad gäller utmaningar, så är det otvivelaktigt så att Midsona har växt mycket på en relativt kort period och det präglar förstås företaget. Det är viktigt att vi kan överkomma den osäkerhet som finns på vissa håll i verksamheten. Men jag gör om JFK:s bevingade ord till ”... ask not what Midsona can do for you, but what you can do for Midsona...”, då jag upplever en mycket attraktiv arbetsplats med stor öppenhet.